Deutsch English English Français Nederlands Russian Turkish

De meest redelijke termijndeposito is BioDeposit®
BioDeposit


In de oudheid wist men al hoe slib uit rivieren en meren succesvol te gebruiken. Het is in de grote rivierdalen - de Nijl, de Tigris en de Eufraat, die zich onderscheiden door krachtige overstromingen, waar de eerste agrarische beschavingen ontstonden. Herodotus schreef dat Egypte een "geschenk van de Nijl" is, omdat de Nijl elk jaar overstroomde en de bodem verrijkte met een zachte laag, die wordt beschouwd als de beste meststof.

 

BioDeposit® Group

LEES MEER

In de oudheid wist men al hoe slib uit rivieren en meren succesvol te gebruiken. Het is in de grote rivierdalen - de Nijl, de Tigris en de Eufraat, die zich onderscheiden door krachtige overstromingen, waar de eerste agrarische beschavingen ontstonden. Herodotus schreef dat Egypte een "geschenk van de Nijl" is, omdat de Nijl elk jaar overstroomde en de bodem verrijkte met een zachte laag, die wordt beschouwd als de beste meststof.

Latvia

In ons land zijn er geen rivieren die vruchtbaar slib achterlaten na overstromingen. Maar Letland, vooral in het zuidoostelijke deel, is rijk aan meren, die de meest waardevolle natuurlijke meststof bevat - sapropeel.

Ons bedrijf BioDeposit® Group biedt u een product, BioDeposit® Agro, genaamd, vervaardigd in Letland met sapropeel van Latgale.
BioDeposit® Agro bestaat uit vers gedolven sapropeel en turf. De combinatie van deze twee componenten vullen elkaar aan:

 • sapropeel bevat een rijke complex aan natuurlijke vitaminen, mineralen en bacteriën die snelle vorming van humus in de bodem bevorderen, de metabole processen in de bodem activeren en de vruchtbaarheid herstellen;
 • turf creëert een bodemstructuur, verbetert de beluchting, raakt verzadigd met de humuszuren en verhoogt het vochthoudend vermogen van de bodem.
 • Belangrijke consumenteneigenschappen van BioDeposit® Agro zijn:

   • het is 100% natuurlijk,
   • het bevat geen onkruidzaden,
   • het neutraliseert de werking van nitraten, nitrieten en zouten van zware metalen in de bodem,
   • het is gemakkelijk te gebruiken, heeft goede korrelgrootte en mengt gemakkelijk met elke grondsoort,
   • het behoudt de voedingswaarde binnen 3-4 jaar na aanbrengen op de bodem,
   • het heeft geen geur,
   • het is niet giftig,
   • het vereist geen speciale bewaarvoorschriften.


  Bio
  Deposit® Agro is veelzijdig in gebruik - het kan toegepast worden op alle planten in de tuin of erf, zonder uitzonderingen. Het is zeer effectief bij gebruik in serres, voor het planten van fruitbomen, bessenstruiken, coniferen, loofbossen en sierteelt, bloemen, sla, komkommers, tomaten en kruiden. BioDeposit® Agro is niet hoofdzakelijk een meststof, maar een biologisch actieve basis voor een snel herstel van de bodemvruchtbaarheid en de vorming van humus.


Een ander product dat we aanbieden, is BioDeposit® Elixir - humus plantengroei stimulator.
Humusstoffen (van Lat. humus - aarde, bodem) worden gevormd in de bodem, turf, steenkool en andere natuurlijke zaken. Ze verenigen voedingsstoffen en energie, verminderen de schadelijke effecten van giftige stoffen, hebben een gunstig effect op de ontwikkeling van de organismen en de thermische balans van de planeet.
De belangrijkste stoffen van de humusproducten die de biologische activiteit waarborgen, zijn de humus en de fulvozuren.
Momenteel is er een brede waaier aan humusstoffen. Ons product is gunstig omdat:

 • het is gemaakt van lokale Letse turf in een proces zonder afvalproductie en zonder schadelijke uitstoot,
 • turf in het productieproces niet wordt blootgesteld aan hoge temperaturen of agressieve chemische behandelingen,
 • het een hoge concentratie aan humus en fulvozuren bevat (meer dan 120 g / l),
 • 1 liter BioDeposit® Elixir je 2000 liter kant-en-klare oplossing geeft.


BioDeposit® Elixir heeft een meer gevarieerde toepassing dan BioDeposit® Agro. Terwijl de Agro voornamelijk wordt gebruikt als toevoeging aan de grond, kan de Elixir gebruikt worden op verschillende manieren:
 • De eerste optie - BioDeposit® Elixir handig voor het weken van zaden voor het planten. Drie druppels van het middel worden opgelost in een glas water of 12 ml (zakje) in 20 liter. De zaden worden geplaatst in een doek en weken zo'n 10 tot 12 uur in de bereide oplossing. Tijdens het weekproces zullen de zaden de Elixir-oplossing absorberen. Dus zorg ervoor dat de zaden gelijkmatig bevochtigd zijn. Na 12 uur behandeling worden de zaden geplant in de bodem. Experimenten tonen aan dat het weken van zaden in BioDeposit® Elixir het kiempercentage verhoogt en ook de kiemperiode met enkele dagen verkort. Dit betekent dat het gebruik van BioDeposit Elixir voor het weken een groot aantal zaailingen verkrijgt op een kortere tijd.

 • De tweede optie - is BioDeposit® Elixir toepassing voor wortelbevochtiging. Met de oplossing kan u  pas geplante zaden begieten, evenals zaailingen en volwassen planten. We adviseren 2 gietbeurten tijdens het groeiseizoen. Als u de eerste keer de bodem begiet na het planten van de zaadjes, dan moet dezelfde grond binnen twee weken een tweede keer worden gedrenkt. De hoeveelheid van de oplossing moet in dit geval gelijk zijn aan de hoeveelheid voor het normaal begieten.

 • De derde optie - is het besproeien van de plantenbladeren met BioDeposit® Elixir, want er zijn belangrijke energie-uitwisselingsprocessen zoals de productie van chlorofyl en het verbruik van kooldioxide, die in de bladeren verschijnt. Voor het besproeien moet u dezelfde BioDeposit® Elixir -oplossing maken als voor het weken en begieten (1:2000). Het besproeien dient twee keer tijdens het groeiseizoen uitgevoerd te worden, binnen een interval van 14-15 dagen. Als het volume van 20 liter is te groot voor u, kunt u de inhoud van een zakje in een glas water aanlengen en de oplossing voor een lange periode in een afgesloten fles (pot)bewaren om waterverdamping te voorkomen. Dan, indien nodig, kunt u een halve beker verdunnen in 10 liter water, een kwart van een beker in 5 liter, enzoverder. Experimenten toonden aan dat het gebruik van BioDeposit® Elixir voor wortelbevochtiging of het besproeien de opbrengst met ten minste 20 -40% vergroot, afhankelijk van de bodemgesteldheid. Het grootste effect wordt bereikt wanneer BioDeposit® Agro gebruikt wordt in combinatie met BioDeposit® Elixir , omdat Agro een voedingsbodem creëert voor een volwaardige en goede ontwikkeling van planten, en Elixir helpt bij het ​​versnellen van de stofwisseling en groei.

 • De vierde optie - is de toepassing van BioDeposit® Elixir als een versneller van compostrijping. Om dit te doen, moet u Elixir aanlengen met water in verhouding 1:1000. Dat wil zeggen : leng een zakje aan in 10 liter water en giet de inhoud van deze oplossing op de compostbak of composthoop. Na 3-4 dagen zal de composttemperatuur hoog oplopen. Compost die op deze wijze bereid is, zal gevuld worden met humusstoffen en de opbrengst aanzienlijk doen stijgen. Bij het maken van compost raden wij aan om een laag composteerbaar materiaal te bestrooien met een 2-4 cm dikke Agro laag, en om vervolgens Elixir over de ontstane "koek" te gieten. Deze compost zal geweldig materiaal zijn voor het planten en bemesten van de tuinplanten.Er is geen universele meststof, want er is verschil in bodemkwaliteit, klimaatomstandigheden en soorten kweekplanten. Aangezien alle planten de bodem verarmen door voedingsstoffen te ontnemen, moeten ze aangevuld worden. Onze producten zijn geen vervanging voor kunstmest en dus om de inhoud van bepaalde voedingsstoffen te verhogen in de bodem, door het gebruiken van BioDeposit® -producten, is het toegestaan ​​om meststoffen te gebruiken, maar de hoeveelheid aangebracht op de grond voor plantenvoeding moet 8-10 keer kleiner zijn dan zonder het gebruik van onze producten.

Als u ervoor minerale meststoffen gebruikte voor uw grond, dan zijn ze al in voldoende hoge concentraties verzameld. Tegelijkertijd zijn ze in de bodem in de vorm van zouten die moeilijk te absorberen zijn voor plantenwortels. BioDeposit® zal voedingsstoffen vrijlaten voor planten en voorziet wortels die toegankelijk zijn. Zo heeft het gebruik van het BioDeposit® product een helende invloed op de grond, verbetert het de vruchtbaarheid en maakt de bodem schoon en gezond.

 • Introductie van BioDeposit® (Engels)       Download PDF DOWNLOAD PDF

CLOSECLOSE